Damien van Diggele

Leraar Technisch Beroepsonderwijs - ICT - Eindhoven

“Door flexibilisering kan ik mijn eigen invulling geven aan mijn studie”

“Ik vind het fijn dat flexibilisering centraal staat bij Fontys. Hierdoor kan ik mijn eigen invulling geven aan mijn opleiding en studeren op mijn manier. In overleg met mijn studiecoach kijken we hoe ik mijn studie aanpak en daardoor is het haalbaar voor mij. Het contact met mijn studiecoach is ook heel gemoedelijk. Ik denk dat dat ook wel typerend is voor het Brabantse. Hier bij Fontys spreekt iedereen je gewoon uit interesse aan. Alle docenten zijn heel meegaand en proberen je te stimuleren zodat je het onderste uit de kan haalt.”

“Onderwijs is altijd anders en dat maakt het zo interessant. Daarom wil ik graag docent worden. Je hebt veel vrijheid en er is geen commercieel belang verbonden aan je werkzaamheden. Daarnaast kan je ook eens wat uitproberen met je klas en daar weer samen van leren. Je werkt met je groep naar iets toe, met als uiteindelijke doel dat de studenten hun diploma behalen. En om dan samen dat moment te vieren, dat is heel erg mooi.”

“Ik ben altijd een druk baasje geweest. Daarom vind ik het niet lastig om studie en werk te combineren. Voor mijn studie ben ik nu twee avonden per week van huis. Natuurlijk is het soms wel pittig. Je werkgever wil je wel de tijd geven voor je studie, maar je moet ook voor jezelf keuzes maken. Ik wil dan ook als advies geven aan aankomende deeltijdstudenten, lees je goed in in de verschillende mogelijkheden. En kies je eigen pad, op je eigen tempo. Ben niet te afhankelijk van je klas, maar ga uit van je eigen kunnen en help elkaar juist verder.”